Οι ακτινογραφίες αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον οδοντιατρο, το οποίο μας δίνει πληροφορίες έτσι ώστε :

  •  Να γίνει πρόληψη πολλών παθολογικών καταστάσεων της στοματικής κοιλότητας που δεν έχουμε αντιληφθεί
  • Να γίνει διάγνωση νόσων της στοματικής κοιλότητας, από τις οποίες συνήθως προσβάλλονται τα δόντια και τα οστά των γνάθων

1. Ψηφιακή Ενδοστοματική Ακτινογραφία

csiΟ οδοντίατρος μπορεί να πάρει πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τερηδόνων, την μορφολογία ρίζας και πολφικού θαλάμου, την ύπαρξη και μορφολογία περιακρορριζικών αλλοιώσεων, τον έλεγχο του φατνιακού οστού και των περιοδοντικών ιστών, την ύπαρξη καταγμάτων μύλης ή ρίζας, την ύπαρξη εσωτερικής ή εξωτερικής απορρόφησης ρίζας.

Στο ιατρείο μας έχουμε το καλύτερο σύστημα ψηφιακής ενδοστοματικής ακτινογραφίας παγκοσμίως, το KODAK RVG 6100. Με πραγματική ανάλυση καλύτερη από το φιλμ και σε συνδιασμό με τα τελευταίας τεχνολγίας ενδοστοματικά ακτινογραφικά , ο χρόνος έκθεσης στην ακτινοβολία είναι πολύ μικρός και κατά συνέπεια ο όγκος της ακτινοβολίας που λαμβάνει ο ασθενής. Με την καλύτερη εικόνα της αγοράς, ο οδοντίατρος Νικόλαος Ψαρουδάκης και οι συνεργάτες του , μπορούν να κάνουν κάθε διάγνωση πιο εύκολα και να σας παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες.

3. Ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία ενηλίκων & παίδων με περαιτέρω μειωμένη ακτινοβολία

KODAK 8000, Ψηφιακό ΠανοραμικόΈχει καθιερωθεί στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη ως πολύτιμο διαγνωστικό μέσο και είναι η μοναδική τεχνική που επιτρέπει στον οδοντίατρο να δει σε μια μόνο εικόνα ολόκληρη την οδοντοφυΐα και τους παρακείμενους ιστούς
Γίνεται διάγνωση ύπαρξης τερηδόνων, ύπαρξης καταγμάτων δοντιών, ύπαρξης ακρορριζικών κύστεων, παρουσία περιοδοντικής νόσου, ύπαρξης παθολογικής κατάστασης των οστών της γνάθου, ύπαρξης εγκλείστων δοντιών
Χρησιμοποιείται επίσης σε ασθενείς με ενδείξεις δυσλειτουργίας κροταφογναθικής διάρθρωσης (ΚΓΔ), σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία, σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε τοποθέτηση εμφυτευμάτων, σε ασθενείς που πρόκειται να τοποθετήσουν μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες ή ακίνητες προσθετικές εργασίες, σε ασθενείς με κατάγματα γνάθου κ.α.

Στο οδοντιατρείο του Δρ. Ψαρουδάκη λειτουργεί ψηφιακό πανοραμικό KODAK 8000, το best seller της παγκόσμιας αγοράς για σειρά ετών. Πλήρως ψηφιακό και αυτοματοποημένο με , αυτόματες ρυθμίσεις ανάλογα το σωματότυπο του ασθενή, το φύλο και την ηλικία η λήψη της πανοραμικής είναι εύκολη διαδικασία. Η λήψη της πανοραμικής γίνεται μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα και η εικόνα μεταφέρετε μέσω δικτύου σε όλες τις θέσεις εργασίας.

Είναι η μόνη μέθοδος, εκτός της αρθροσκόπησης και της ανοικτής χειρουργικής επέμβασης, με την οποία είναι δυνατόν να απεικονισθεί η μορφολογία της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης (ΚΓΔ)
Είναι χρήσιμη λοιπόν, για να διαγνωσθούν τυχόν κατάγματα, καλοήθη ή κακοήθη νεοπλάσματα, ασυμμετρία της κάτω γνάθου, υπερτροφία ή υπερπλασία των κονδύλων κ.α.